Emlakçı Oda Seçimleri 18 Şubat, 2018 Tarihinde Yapılacak

12 Ocak 2018 Cuma Yazan: Aziz Kaçmaz 2580 kişi okudu.
Sayın Adnan Yeşiltaş ve Aday yönetim kurulu arkadaşlar kolay gelsin, yolunuz açık olsun. Sizin kazanmanız, mesleğimizin kazanması demektir. Yönetim kurulu profiliniz, güven veriyor, sizin başarınız, tüm emlak camiamızın başarısı olacaktır.
Sayın Adnan Yeşiltaş ve Aday yönetim kurulu arkadaşlar kolay gelsin, yolunuz açık olsun.
Sizin kazanmanız, mesleğimizin kazanması demektir. Yönetim kurulu üye profiliniz, güven veriyor, sizin başarınız, tüm emlak camiamızın başarısı olacaktır. Çünkü Emlakçıların sorunlarını çok iyi teşhis etmiş bulunuyorsunuz...
 
1- Mal sahibinin ilanlarını ücretsiz yayınlayarak haksız rekabet suçu işleyen internet siteleriyle mücadele edeceğiz diyorsunuz.!
2- Emlakçıların ilanlarını fahiş fiyatlarla yayınlayan, fırsatçı internet sitelerine karşı ODANIN Web sitesini aktif hale getirmek suretiyle fahiş fiyatlara karşı bir denge unsuru olacağız diyorsunuz.!
3- Odanın hukuk bürosunu oluşturacağız ve meslektaşlarımızın hukuki sorunlarına yardımcı olacağız diyorsunuz.!
4- Odanın gezici araçları ile kaçak ve yetkisiz emlakçılık yapanları tespit edip ilgili mercilere bildireceğiz diyorsunuz.!
5- Tapu dairelerinde Emlakçılar için tam donanımlı bir EMLAKÇILAR ODASI oluşturacağız, emlakçı müşterisiyle çayını kahvesini içerken işlemlerini gönül rahatlığı içinde sonlandırmasını sağlayacağız diyorsunuz.!
6- Emlakçılar eskiden tapu dairelerinde alım satım işlemlerinin ön hazırlığını yapar, müşterilerini sadece imza atmaya çağırırlardı.Emlakçıların elinden alınan bu yetkilerini tekrar geri alacağız diyorsunuz.!
7- Emlakçı olmayan, yada emlakçının yanında sigortalı olarak çalıştığını kanıtlayamayana, sertifika verilmesine engel olacağız diyorsunuz.!
8- Mesleki Yeterlilik Kurumu yetkisi olmayan TEMFEDE, emlakçılık yeterlilik belgesi standardı hazırlatmış.
Standart bir yıl içerisinde uygulamaya konulduğunda, Sertifikası olsun veya olmasın, Tüm emlakçılar ve çalışanları, sekreterleri de dahil olmak üzere Yeterlilik kursuna gidecek, zaman ayıracak, kurs parası verecek, kurs sonunda imtihan olacak, başarılı olabilirse belge alacak ve bu belge 5 yıl geçerli olacak. Yani her 5 yılda bir ömür boyu tekrar edecek bu emlakçıyı sömüren yönetmeliği iptal ettireceğiz diyorsunuz.!
 
9 - Bir Avukat veya bir Emlak Değerleme uzmanı, Belediye veya Tapu dairesinde kimliğini gösterdiğinde, müşterisinin gayrimenkulü üzerinde, her hangi bir şerh varmı, yokmu? Öğrene biliyor, emlakçı gittiğinde bu işlemi yapamıyorsa, burada bir görevi engelleme var, burada bir hak gaspı var, burada emlakçıyı aşağılama var, burada Emlakçıyı itibarsızlaştırma vardır, bu itibarı sağlayacağız diyorsunuz.!
 
10- Biz emlakçıları, yönetmeliklerle sömürülmesini istemiyoruz, emlakçıların kanununu çakarmak için çalışacağız diyorsunuz.! Sayın Adnan Yeşiltaş ve Sayın Yönetim kurulu, biz de sizi göreve getirmek için
Bu Watsap Grubumuzdan destek olacağız. Aslında size değil, kendi mesleğimize, kendi geleceğimize destek vermiş olacağız...!
 
Aziz Kaçmaz, olarak İstanbul ticaret odası 21 nolu emlak müşavirleri meslek komitesinde oy kullanacağım, ardından
sizin odanıza üye olan ve enaz 4 emlakçı arkadaşımı arabamla getirip size oy verdireceğim, çünkü sizin kazanmanız mesleğimizin kazanması demektir,
dolayısıyla benim kazanmam demektir.!
Saygılar
Emlakçı Oda Seçimleri 18 Şubat,  2018 Tarihinde Yapılacak