Karabiga Nerede, Nereye Bağlı ?

08 Ekim 2017 Pazar Yazan: Aziz Kaçmaz 19843 kişi okudu.
Yatırımcıların Dikkatine.! Karabiga'ya Çok Yoğun Talep Var ! Karabiga beldesi, Marmara denizi, sahilinde yer alan antik bir yerleşim yeri ve mavi bayrak almış pırıl pırıl plajlarıyla belde ve Biga İlçesi, 2 yıldan beri çok yoğun, talep almaktadır.
Yatırımcıların Dikkatine.!
Karabiga'ya Çok Yoğun Talep Var !
Karabiga beldesi, Marmara denizi, sahilinde yer alan antik bir yerleşim yeri ve mavi bayrak almış pırıl pırıl plajlarıyla belde ve Biga İlçesi, 2 yıldan beri çok yoğun bir talep yaşanmakta ve bu nedenle, Biga tapu dairesinde tapu devir işlemleri 10 - 15 günü buluyor.
 
Biga ilçesine olan bu yoğun talebin sebebini, yetkili ve yetkisiz kime sorduysak, aldığımız cevap: Şu anda Karabiga Kaleler Mevkiinde bitmek üzere olan termik santral de 3.000 bin kişi çalışacakmış. Ayrıca Biga ilçemize bu santral gibi 7 adet daha santral devreye konulacakmış.
 
Diğer cazibe unsurları: Biga İlçesi, Türkiye'nin sanayi bölgesi ilan edilmiş olması, Ayrıca bölgede tarım ve hayvancılık, balıkçılık çok gelişmiş olması ikliminin ılıman olması gibi unsurların yanında diğer bir sebep Çanakkale Köprüsünün Biga ilçe sınırlarına teğet geçmesi, İlçede talep patlamasına nede olmaktadır.


Biga Tapu Dairesi, Çok Pasif Çalışıyor, çok...!

İstanbul’da yaşayan bir müşterimin, Çanakkale Biga, İlçesinde satılacak arsasının satış vekaleti, Balıkesir Edremit Gürede yaşayan Hanefi Çolak’ta olduğunu, satışı Hanefi beyin yapacağını söyledi.

Alıcım ile akşama doğru Edremit  Güreye gittik. Sabah saat 5’te Edremit’ten Biga’ya gitmek üzere yola çıktık. Saat 8’de Biga tapu dairesinin önünde beklemeye başladık, bizden sonra gelenler arkamızda sıraya girdiler, derken 8.30 da 1.İlk işlem için evraklarımızı memura sunduk. Memur evraklarımızı aldı, ‘’cebinize SMS gelecek satış günü ve harç miktarınızı SMS le öğrenmiş olacaksınız’’ demez mi.!

Memur bey, bu arsayı almak için dün İstanbul’dan kalkıp satıcı vekilini almak üzere Edremit Güreye gittik, sabahın 5’şinde kalkıp Edremit’ten, Biga’ya dairenize geldik ve ilk satış işlemi için baş vurumuzu yaptık. İşlemlerimizin bugün bitirilmesini rica ediyoruz. İşlem bittikten sonra satıcı vekilini tekrar Edremit’e götüreceğiz oradan da İstanbul’a döneceğiz. Baya meşakkatli olan bu durumumuz arz ettik, ancak nafile, memur bey satışınız kesinlikle 10 günden önce gerçekleşmez dedi.!  

Peki sebep nedir, ben 30 yıllık emlakçıyım bu işler eskiden 2 saatlik işlerdi.
Bu gelişmiş teknoloji çağında bunun 1 saate inmesi gerekirken neden 10 gün?
Memurun cevabı: Biga’ya çok yoğun talep var. 2 yıldan beri böyleymiş, ben yeni geldim, burayı düzelmeye çalışacağım demez mi? Güler misin, ağlar mısın? J)))

Hey ilgili ve yetkili ve kudretli bakanım, Biga Tapu Müdürlüğünde ki, bu çocukça, bu acemice, bu gülünç  ve inanılması zor beceriksizlikten hiç mi haberiniz yok…?

Çanakkale Tapu ve Kadastro müdürlüğüne yazmaya gerek bulmadım, hatta Tapu ve Kadastro Genel müdürlüğüne, yazmanında bir faydası olacağını sanmam. Çünkü öyle anlaşılıyor ki, onlarda bu çaresizliğin içinden, çıkma kabiliyet ve kudretine sahip değildirler.

Bence Tapu ve Kadstro müdürlüklerinin lağvedilmeli ve özelleştirilmesi gerekir. Eğer Biga’da özelleştirilmiş birden fazla tapu müdürlükleri olmuş olsalardı, bize çay, kahve ikram ederlerdi. Biz çayımızı, kahvemizi içene kadar, işlemlerimiz bitirilir. Müdür bey bizzat yanımıza gelir, hayırlı olsun der tapumuzu teslim ederken
Güle güle efendim dairemize yine bekleriz derdi. Nerede, o kültür…!

Çünkü bu işlemden Alıcı, alım harcı ödüyor, Satıcı satış harcı ödüyor.
Ayrıca yetmezmiş gibi birde döner sermaye, diye bir ücreti ödüyorlar.  
30 yıl önce emlakçılığa başladığımda, döner sermaye harcı diye bir harç yoktu!

Buna rağmen öyle bir anlayış, öyle bir kültür yerleşmiş ki, yaptığınız işlem için bir ton para veriyorsunuz, size orada bir şinav çektirmedikleri kalıyor…!

Karabiga Nerede, Nereye Bağlı ?