Kartal Uğurmumcu Mahallesinde, Daire Fiyatları

30 Haziran 2013 Pazar Yazan: Aziz Kaçmaz 3802 kişi okudu.
Kartal Uğur Mumcu Mahallesinde daire fiyatlarının artmasına neden olan, Teknik yapı, İnanlar İnşaat, Anadolu Yakası Kartal Soğanlık Kavşağında açılan adliye sarayı ve Kadıköy, Kartal E-5 asfaltında geçmekte olan metro, bölgede değer artışına neden oldu.

Kartal Uğurmumcu mahallesi, yerleşkesi zaten bir uydu kent projesidir. Anadolu yakasında site tarzında yapılaşmanın ve yerleşmenin olduğu ender yerleşim alanlarından biri olan Uğurmumcu Mahalleinde, binaların tümü site tarzında ve tüm siteler bahçeli otoparklı, çocuk parklı ve bir çok sitede ayrıca yürüyüş parkurları piknik köşeleri, kameryaları ile yeşili, ağaçları ile bol oksijenli mis gibi havası ile bağrına bastığı tüm canlılara hayat sunan, yaşamlarının uzamasında önemli rol oynayan, destek veren istanbulun ender beldelerinden biridir Uğurmumcu Mahallesi

Uğurmumcu Mahallesinin doğusunda istanbulun balkonu ve eski mesire yerlerinden biri olan Yakacık mahallesi yer alır. Güneyi doğusunda Soğanlık Mahallesi yer alır. Güneyinde batısında ise Cevizli askeri yerleşkesinin uçsuz bucaksız yeşil ve ağaçlıklı bölgesi yer alır. Uğurmumcu Mahallesinin kuzeyinde ise ünlü Aydos Ormanları ve Aydos Piknik yerleri ile Uğurmumcu iç içe olan bir mahalledir.

Uğurmumcu Mahallesinin havasının temiz olmasının asıl sebebi, hemen bitişiğinde ve iç içe olduğu ünlü Aydos ormanlarıdır. Cumartesi ve Pazarları günleri İstanbul'lular, Aydos ormanlarına piknik yapamaya gelirler. Ormanda yürüyüş yaparlar, ata binerler. İstanbul'lular, ancak haftada, yada ayda bir kere bu nimetlerde yaralanmaya çalışırken, Uğurmumcu Mahallesi sakinleri evlerinin önündeki bu nimetlerden hergün, her an istifade etmektedirler.

Uğurmumcu Mahallesi sakinleri sabahları orman içlerinde çam ağaçları arasında ve bol oksijenli bir ortamda yürüyüşlerini yapar ve  zaten ormanla iç içe olan evlerine gelip duşunu aldıktan sonra, bu seferde çam ağaçları arasına döner ve mis gibi çam kokan oksijenli tertemiz havada ve kuş cıvıltıları arasında keyifle kahvaltılarını yaparlar. Tbiiki bu 10 yıldızlı doğal ortamda yaşayan insanlarının umrü de uzun olur. Ömürlerinin sonuna kadar da sağlıklı ve mutlu olurlar. İnsanlar Uğurmumcu Mahallesinin bu doğal nimetlerini farkına vardıkça, Uğurmumcu Mahallesine, ilginin giderek armasına dolayısıyla Uğurmumcu Mahallesindeki emlak fiyatlarında artışın yaşanmasına neden olmaktadır...  

 

Aziz Kaçmaz

Kartal Uğurmumcu Mahallesinde, Daire Fiyatları