Uzmanına Sorun

Arsayı, Kat Karşılığı mı ? Yoksa Arsa Olarak mı, Satmak Karlı

Arsayı, Kat Karşılığı mı ?  Yoksa Arsa Olarak mı, Satmak Karlı
01 Haziran 2016 Çarşamba 9261 kişi okudu
345 m2 arsamız var. kaks 1,5 taks 0,25 1/1000 ölçekli arsamız var. satmayı düşünüyoruz. kat karşılığı düşünmüyoruz. kaç katlı daireler olur. iyi çalışmalar dilerim. daire olarak satsak daha mı karlı olur.

Soru: 345 m2 arsamız var. kaks 1,5 taks 0,25 1/1000 ölçekli arsamız var. satmayı düşünüyoruz. kat karşılığı düşünmüyoruz. kaç katlı daireler olur. iyi çalışmalar dilerim. daire olarak satsak daha mı karlı olur.

gökhan demir

Cevap:

Merhaba, Gökhan bey,

345 m2 x 1.5 = 517.5 m2 inşaat yapılabilir, 103.5 m2 den 3+1  5 daire olur. 86 m2 den, 2+1 ve 6 daire olabilir. Arsa mı, yoksa daire mi çok kazandırır; derseniz ?  Bence arsayı satmanız daha akıllıca olur. Çünkü kat karşılığı inşaat yapacak olan kişinin nasıl bir inşaat yapabileceğini bilemezsiniz. İnşaatı zamanında yapıp bitirebilir mi ? Sözleşmede gösterilen teknik şartları söz verdiği gibi uygular mı? Bunları bilemezsiniz. Şartlar ve sözleşme ne kadar sizin lehinize yazılırsa yazılsın, adam çamura yattıktan sonra hiç birşey yapamazsınız. En çok mahkemelik olursunuz, buda senelerce sürer. Bu durumda arsanızı ne satabilir, ne de inşaat yapamazsınız. Arsanız bir kaç dönüm olsaydı, o durumda ciddi ve kurumsal firmalar karşınıza çıkardı. Büyük kurumsal firmalardan pek zarar görmezsiniz. Ama bu ufak tefek inşaatçılara, kat karşılığı inşaat yaptırdığınızda çok dikkat edin! O bakımda satıp çıkmak en doğrusu 
Saygılarımla
 

Aziz Kaçmaz

Uzmanına Sorun