Uzmanına Sorun

Değişen Elektrik Panolarının, Ücretini Kiracı mı, Mal Sahibimi Öder?

Değişen Elektrik Panolarının, Ücretini Kiracı mı, Mal Sahibimi Öder?
08 Nisan 2017 Cumartesi 13525 kişi okudu
Kiracısı olduğumuz iş hanında mevcut elektrik panosunun yenilenme işlemleri yapılıyor. Binada 8 kiracıyız ve mal sahibimiz, Kat mülkiyeti yasası ve Elektrik iç yönetmeliğine dayanarak, elektriğin binaya girişinden yaptırılacak olan panodan sorumlu olduğu

Soru: Kiracısı olduğumuz iş hanında mevcut elektrik panosunun yenilenme işlemleri yapılıyor. Binada 8 kiracıyız ve mal sahibimiz, Kat mülkiyeti yasası ve Elektrik iç yönetmeliğine dayanarak, elektriğin binaya girişinden yaptırılacak olan panodan sorumlu olduğunu saatlerimizin pano içerisine taşınma ve saatlerden iş yerlerimize kadar olan kablolama dan bizim sorumlu olduğumuzu ve yenileme ücretine katılmamız gerektiğini belirtiyor. bu durumda ne yapmalıyız ?

taner türkol

Cevap:

Taner bey merhaba,
Bir cihazın miyadı dolmuş, veya teknik sebeplerden dolayı yenilenmesi zorunluysa, bunun mal sahibi tarafından karşılanması gerekiyor. Kiracının bu durumda hiç bir sorumluluğu bulunmuyor. Kanuni bir yükümlülüğünüz olduğuna inanmayın. Öyle çok biliyorsa o halde size ilgili kanuni maddeyi göstersin. Kesinlikle kiracının böyle bir yükümlülüğü yoktur.

Kiracının hatalı kullanımı sonucu, demirbaşlar hasar görmüş ise ve değiştirilmesi veya onarılması gerekiyorsa, bu durumda kiracı sorumludur. Demir başların teknik anlamda değiştirlmesi zorunluysa, mülk sahibi değiştirecektir.
Saygılar

Aziz Kaçmaz

Uzmanına Sorun