Uzmanına Sorun

Depo Olarak Kullandığım Bodrum Katın Bana Ait Olduğunu Nasıl Anlaşılır

Depo Olarak Kullandığım Bodrum Katın Bana Ait Olduğunu Nasıl Anlaşılır
01 Temmuz 2017 Cumartesi 20113 kiÅŸi okudu
Merhabalar, Adana'da bankadan bir dükkan satın aldım. Dükkan bir binanın altında 2 bağımsız girişli dükkandan biri.. Kat irtfaklı tapuda görünen metrekare hariç dükkanın altında ayrıca bir depo var..ve bu depo sadece dükkan içinden girişli..Bu deponun k

Soru: Merhabalar, Adana'da bankadan bir dükkan satın aldım. Dükkan bir binanın altında 2 bağımsız girişli dükkandan biri.. Kat irtfaklı tapuda görünen metrekare hariç dükkanın altında ayrıca bir depo var..ve bu depo sadece dükkan içinden girişli..Bu deponun kullanımı sadece bana mı aittir? Tapuya burayı nasıl işlete bilirim? Yada sadece bende olduğunu nasıl ispatlayabilirim.?

Tolga

Cevap:

Tolga Bey Merhaba;
Anlattığınıza göre, dükkan depo olarak tapunuza iÅŸlenmemiÅŸ olup binanın ortak mülkiyeti gibi görünüyor. Dükkanın içinden giriÅŸ verilmiÅŸ olması size aittir, Anlamına gelmez. Bina müdahale etmediÄŸi sürece kullanırsınız. Siz yinede tapunuzun bir fotokopisiyle birlikte belediye imar müdürlüÄŸüne bir dilekçe yazmak suretiyle binanızın baÄŸlı bulunduÄŸu belediye imar müdüÄŸrlüÄŸünde, binanızın onaylı projesi üzerindeki konumunun çıktısını isteyin. Ücret karşılığı belediye bunu verir. Bodrum katın dükkanınıza ait olup olmadığını onaylı projesinden bakarak görebilirsiniz. 

EÄŸer bodrum size ait görünüyorsa, onaylı projesindeki dükkanınızın konumunu gösteren çıktı ile birlikte tapu dairesine baÅŸ vurmanız gerekecektir. Biraz uzak bir ihtimal ama yinede yapabileceÄŸiniz baÅŸka bir yol görünmüyor.
Saygılar
Aziz  Kaçmaz 

 

Aziz Kaçmaz

Uzmanına Sorun