Uzmanına Sorun

Eski binayı Yıkmadan Önce, Şerefiye Değerlemesi Yaptırmak Gerekir mi?

Eski binayı Yıkmadan Önce, Şerefiye Değerlemesi Yaptırmak Gerekir mi?
26 Ekim 2017 Perşembe 2052 kişi okudu
Riskli yapı kararı kesinleşmesinden sonra kat maliklerince alınan değerleme raporunun ileride oluşacak şerefiye farkları için delil yeterliliği var mıdır ? 1/13 paylar şeklinde mülkiyet oluşturulmuş apartmandaki bazı dairelerin 2 cephesi bazılarının ise 3

Soru: Riskli yapı kararı kesinleşmesinden sonra kat maliklerince alınan değerleme raporunun ileride oluşacak şerefiye farkları için delil yeterliliği var mıdır ? 1/13 paylar şeklinde mülkiyet oluşturulmuş apartmandaki bazı dairelerin 2 cephesi bazılarının ise 3 cephesi var.Bu rapor hak kayıpları için yeterli midir ? Arsa payı düzeltme davası açmamız gerekir mi ? Saygılar.

Mustafa kartal

Cevap:

Mustafa bey merhaba,
Anladığım kadarıyla tüm bağımsız bölümlerin arsa payları : 1/3 şeklinde eşit paylaştırılmış. Ayrıca ana gayrimenkulün, yani binanın arsasının kaç m2 olduğunu yazmadığınız için bağımsız bölümlere isabet edecek arsa kaç m2 belli değil. Arsa payınızın bağımsız bölümünüze oranla yetersiz buluyorsanız, dava açabilirsiniz. 

Eski binanızı yıkıp yeniden yapılandıracaksanız, tüm kat malikleri ile birlikte bir değerleme firmasına değerlendirme yapmanızda fayda var. Böylece yeni yapılacak yapıda kimsenin hakkı, kimseye geçmemiş olur ve hakkaniyete uygun bir paylaşım olur.
Saygılar.
 

Aziz Kaçmaz

Uzmanına Sorun