Uzmanına Sorun

Kat Karşılığı Sözleşmesi, İnşaat Ruhsatı Aldığı Gün mü, Başlar ?

Kat Karşılığı Sözleşmesi, İnşaat Ruhsatı Aldığı Gün mü, Başlar ?
14 Temmuz 2017 Cuma 3531 kişi okudu
Merhaba, bir müteahit ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi yaptım. Bitirmesi için ruhsat tarihinden itibaren 36 ay şart koydum. Fakat müteahhit durmadan, ruhsat yenilip duruyor. Bu surenin uzamasına bir neden midir? Yoksa ilk ruhsat tarihimi geçerlidir?

Soru: Merhaba, bir müteahit ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi yaptım. Bitirmesi için ruhsat tarihinden itibaren 36 ay şart koydum. Fakat müteahhit durmadan, ruhsat yenilip duruyor. Bu surenin uzamasına bir neden midir? Yoksa ilk ruhsat tarihimi geçerlidir?

ali bal

Cevap:

Ali bey merhaba
Sözleşmeniz ilk ruhsat tarihinden itibaren geçerlidir. Anlaşılan inşaat, firmasının ya inşaatı yapacak parası yok, yada yapacak daha önemli işleri var; önceliği o işlere veriyor. Dolayısıyla almış olduğu inşaat ruhsatının, süresinin dolmasına yakın, belediyeye bir harç yatırarak süreyi uzatmaya çalışıyor. İnşaat firması, bu yöntemle sizi oyaladığı kesindir. Bu İnşaat firması için ne bir mazeret, ne de haklı bir sebep olamaz !  

Kat karşılıİı nşaat sözleşmesini, Kurumsasl bir emlak firması, yada bir Avukat aracılığıyla yapmış olsaydınız, inşşat firmasından öncelikle bu inşaatın yaklaşık bir maliyetini isteyeceklerdi ve bu inşaatı yapacak kadar bir nakitleri olup olmadığını soracaklardı. İnşaat firması o kadar paralarının olduğunu ispat etse bile yetmiyor. Ayrıca o inşaat maliyetinin en az %10 kadar teminat mektubu yada gayrimenkul ipoteği isteyeceklerdi. Veremiyorsa gülele güle denir. Verecek olan gelsin ve böylece sizin başınızda ağrımayacaktı...!

Ne derler ?  ''Ekmeği ekmekçiye ver, bir ekmek de üste ver''  Çok önemli bir iş yapıyorsunuz, ama bir uzmanına danışmadan...!

Sonuç : Noterden firmaya bir ihtar çekin, olumlu bir yaklaşım göremezseniz. Mahkemeye başvurarak sözleşmenin iptalini, ayrıca  madi ve manevi tazminat isteyin. 
Saygılar

 

Aziz Kaçmaz

Uzmanına Sorun