Uzmanına Sorun

Site Görevlisinin Su, Elektrik ve Isınma Giderleri Ortak Giderler mi?

Site Görevlisinin Su, Elektrik ve Isınma Giderleri Ortak Giderler mi?
26 Aralık 2017 Salı 2605 kişi okudu
15 Bloklu sitede bizim blokumuz da, Kapıcı dairesi var ve Elektrik, Su, Isınma giderlerini, blokumuz karşılıyor. Site yönetimi bu giderlere katılmıyor. Tüm bloklar tek bir parsel üzerinde bulunuyor. Buradan hareketle siteye karşı icra takibi yapabilir miy

Soru: 15 Bloklu sitede bizim blokumuz da, Kapıcı dairesi var ve Elektrik, Su, Isınma giderlerini, blokumuz karşılıyor. Site yönetimi bu giderlere katılmıyor. Tüm bloklar tek bir parsel üzerinde bulunuyor. Buradan hareketle siteye karşı icra takibi yapabilir miyiz? Su ve Elektrik, Sayacı Ortak kullanımda bulunuyor. Cevabınız için şimdiden teşekkürler

MEHMET BALDIR

Cevap:

Mehmet bey merhaba,
Tek parsel üzerinde birden çok blok var ise, bu bloklar kendi başına diğer bloklardan bağımsız yönetim kurarak yönetilemezler.
Kat mülkiyeti kanununa göre tek parsel üzerinde ki bloklar, ortak site yönetimi kurmak ve tüm gelir ve giderlerini kat mülkiyeti yasası çerçevesinde ve arsa payları oranında katılmak zorundadırlar.

Önce bunu site sakinlerinize anlatırsınız, buna rağmen yanaşmıyorlarsa, o halde Noterden tüm site sakinlerine ihtar çekersiniz. İhtara  rağmen ayrı hareket etmeye devam ediyorlarsa, mahkemeye başvurursunuz, mahkeme işinizi çözecektir.
Saygılr. 

Aziz Kaçmaz

Uzmanına Sorun