Uzmanına Sorun

Ben alırken kredi kullandım, ama şimdi kredi çıkmaz diyorlar ?

Ben alırken kredi kullandım, ama şimdi kredi çıkmaz diyorlar ?
13 Haziran 2016 Pazartesi 1691 kişi okudu
müstakil bir evimiz var.yapı ruhsatı var ama oturma izni alınmamış.zamanında yapılan parselde sınırı aşanlar nedeniylede 1 arsa kaybolmuş herkezin elinde şu an arsa payını gösterir ayrı ayrı tapusuda var.asıl sorum şu ben alırken kredi kullandım ama şimdi

Soru: müstakil bir evimiz var.yapı ruhsatı var ama oturma izni alınmamış.zamanında yapılan parselde sınırı aşanlar nedeniylede 1 arsa kaybolmuş herkezin elinde şu an arsa payını gösterir ayrı ayrı tapusuda var.asıl sorum şu ben alırken kredi kullandım ama şimdi kredi çıkmaz diyorlar.bi eksper ile konuştum evin yeri belediye belli ise kredi olur dedi.satıyodum evi banka kredi çıkmaz buna bedava eksper göndermeyelim demiş alıcıya.şimdi bu ev ipotek edilebilirmi.

mustafa aslan

Cevap:

Mustafa bey merhaba,
Söz konusu gayrimenkulü alırken banka konut kredisi verdi. Ancak şimdi vermiyor diyorsunuz. Doğrudur çünkü bir zamanlar konut ekspertiz işlerini banka personeli yapıyordu. Dolayısıyla pek inceleme yapılmazdı. Şimdiyse Konut ekspertiz işini lisanslı eksperler yapıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, ekspertiz işini lisanslı eksperler tarafından yapılması zorunluğu getirince, eksperlerde doğal olarak eksper işini ciddi şekilde araştırıyor. Gayrimenkulün bir kusuru varsa böylece ortaya çıkıyor. Bankalarda kusurlu yapılara bile bile konut kredisi vermiyor. 

Sizinde belirttiğiniz gibi inşaat yapılırken sınırlarının dışına yani başka parsele tecavüz söz konusudur. Bu şekilde kredi kullandırılamaz. Çünkü ileride o parselin sahibi çıkıp sizlerden parselinin hesabını soracaktır. Arsasını size bağışlayacağını bekleyemezsiniz herhalde Bankalar, ileride bile olsa bir sorun çıkacaksa o yerle ilgilenmezler. 
Saygılar

 

 

Aziz Kaçmaz

Uzmanına Sorun