Uzmanına Sorun

Kentsel dönüşümle, kentsel master planı arasındaki fark nedir ?

Kentsel dönüşümle, kentsel master planı arasındaki fark nedir ?
20 Åžubat 2016 Cumartesi 1232 kiÅŸi okudu
Kentsel dönüşümle, kentsel dönüşüm master planı arasındaki fark nedir ? Şöyleki bizim bina ana caddeye bakıyor ve yol genişleyeceği için yıkılacağını söylediler.Ancak bir yetkili direk yol genişleme çalışması olmadığı,mütahitlerle anlaştıkça yolun kendil

Soru: Kentsel dönüşümle, kentsel dönüşüm master planı arasındaki fark nedir ? Şöyleki bizim bina ana caddeye bakıyor ve yol genişleyeceği için yıkılacağını söylediler.Ancak bir yetkili direk yol genişleme çalışması olmadığı,mütahitlerle anlaştıkça yolun kendiliğinden genişleyeceğini filan söylediler.Bunun anlamı nedir

osman karaöz

Cevap:

Osman bey merhaba,
Kentsel dönüÅŸüm: Vaktiyle sorumsuzca, plansızca yapılmış çarpık ve çürük yapılaÅŸmayı sil baÅŸtan yapmaktır. Sil baÅŸtan yapılan bölge bir master plan çerçevesinde yeniden dizayn edilmektir. Bölgenin hem bu günü hem gelecekte alacağı nüfus yoÄŸunluÄŸu göz önüne alınarak bir master plan yapılır. Bu ana plan çerçevesinde yollar, parklar, okullar, saÄŸlık ve dini tesisler, karakollar, eÄŸlence ve konaklama ve alışveriÅŸ gibi yerler bu master planı ile tasarlanır. Uygulama imar planları ile hayata geçirilir.
Kentsel dönüÅŸüm, yeniden yapılaÅŸmaysa, master plan da yeniden yapılaÅŸmanın önünü açan ve ona imkan tanıyan bir uygulamadır.
Maser planı veya uygulama planları, Müteahhit'in arzusuna göre yapılmaz. Müteahhit torpillidir diye ona özel imar verilmez !

Not: EÄŸer 5 - 10 dönümlük bir arsanız varsa ve bu arsanızın 4 tarafı da yollar ve sokaklarla çevrili ise, ada ÅŸeklinde olan bu arsanıza, mevzii imar verilebilir !  Aksi halde yok müteahhit'in adamı varmış; Yok müteahhi'tin torpili varmış diye inanmayın ! 
Saygılarımla

Aziz Kaçmaz
Etiketler:

Uzmanına Sorun