Edremit Belediyesi Web Sitesinde Parsel Sorgulama !

20 Mayıs 2017 Cumartesi Yazan: Aziz Kaçmaz 4786 kişi okudu.
Bir müşterimizin, Altınoluk’ta ki arsasının imar durumunu öğrenmek için Edremit belediyesinin, Web sitesine girdim. Ancak arsanın imar durumunu gösteren herhangi bir sayfa bulamadım.

Edremit belediye baÅŸkanı Sn. Kamil SAKA’YA, hitaben bir e-posta yazıp gönderdim. Havası, Antik Tarihi, Turistik termal tesisleri, otelleri, pansiyonları, piknik yerleri, denizi, ulu çamlardan ormanları, zeytinlikleri, daÄŸları, yamaçları, ovaları, dereleri ile renga renk yem yeÅŸil neresinden bakarsanız insanı büyüleyen ve Egenin en çok talep gören ve geliÅŸen bu koca körfez belediyesinin web sitesinde, arsa imar durumunu gösteren bir sayfanın bulunmaması ve böyle bir hizmetin verilmemesi büyük bir eksiklik olduÄŸunu ifade etmeye çalıştım

Çünkü arsa talebinin yoÄŸun yaÅŸandığı bu bölgede, gerek alıcılar, gerek satıcılar, gerekse emlakçılar. bir arsanın imar durumunu öÄŸrenebilmek için belediyeye kadar gitmesi gerekiyor. Ä°ÅŸler böyle yürüyünce bu hem belediye memurunu boÅŸ yere meÅŸgul etmiÅŸ oluyor. Hem emlakçı, hem satıcı, hem de alıcı iÅŸinden oluyor; buda muazzam bir iÅŸ kaybı ve milli bir israftır !!!  

Alıcı ve Satıcı baÅŸka bir ÅŸehirde yaşıyorsa, ÖrneÄŸin: Erzincan’da yaşıyorsa arsasının imarını öÄŸrenebilmek için kalkıp Edremit’e gelmesi gerekiyor! Varın eziyetini, külfetini ve zaman israfını siz hesap edin. Oysa günümüz yazılım teknolojisi ile bu iÅŸler daha çaÄŸdaÅŸ ve daha kolay hale getirilebilir. Koca bir körfeze hükmeden bir ilçe belediyesi düÅŸünün ki, Anadolu’nun bir  çok ilinden çok daha büyük bir ilçe olmasına raÄŸmen, böyle bir hizmet vermemesinin makul bir izahı olamaz !
Böyle bir hizmetin büyük bir eksiklik olduÄŸunu ifade etmeye çalışmıştım.  

 
Sayın baÅŸkan, anında cevap vermiÅŸ, açıkçası pek beklemiyordum.
Sayın baÅŸkana teÅŸekkür ediyorum.

…………………BAÅžKANIN CEVABI :
Edremit belediye başkanı Sn.Kamil SAKA
Aziz Bey merhaba; Web sitemiz üzerinden göndermiÅŸ olduÄŸunuz maile konu talebiniz ile ilgili gerekli çalışmalar yapılmakta olup çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte söz konusu hizmet web sitemiz üzerinden verilecektir. Anlayışınıza teÅŸekkür eder, iyi günler dilerim. 

Kamil SAK

Edremit Belediyesi Web Sitesinde Parsel Sorgulama !