İstanbul Emlakçılar Odası Seçimleri 16 Ocak 2022 Tarihinde Gerçekleşti

17 Ocak 2022 Pazartesi Yazan: Aziz Kaçmaz 3283 kişi okudu.
İstanbul Emlakçılar Odası Seçimleri, 3 Adayın Katılımı ile Gerçekleşti. Adaylar: Adnan YEŞİLTAŞ, Nizameddin AŞA ve Yahya UZUN

16 ocak 2022 tarihinde 3 adayın yarıştığı İstanbul emlakçılar odası seçimleri, sırasıyla: Maremder başkanı, Adnan YEŞİLTAŞ, Nizameddin AŞA ve Yahya UZUN'UN katılımıyla gerçekleşmiştir.

Seçime birden çok adayın katılmış olması, mesleğimiz adına bir kazanımdır. Çünkü her aday, kendine özgü araştırma ve tespitlerde bulunmuş ve sorunların çözümüne yönelik düşünce ve önerileri ile katkıda bulunmuş, ışık tutmuştur. Dileriz, seçilen yeni yönetim bu değerli bilgilerden, tespitlerden ve önerilerden yeterince yararlanır, dolaylı olarak bizler, yararlanmış olacağız.

Ancak maalesef oda seçimlerine arzu edilen katılım olmamıştır. Yaklaşık 6.300 Emlakçının kayıtlı olduğu Emlakçılar Odası, genel kuruluna 780 seçmen katılmış, yani Üye emlakçıların yaklaşık %12'sinin sandığa gittiği anlaşılıyor!

Sandığa gitmeyen yaklaşık % 88 uyanık emlakçı ( demeye dilim varmıyor) bu asalakların yüzünden emlakçılık sektörü kan kaybediyor!. Eğer emlakçılık kanunu çıkmıyorsa, Eğer yönetmeliklerle emlakçılık itibarsızlaşmışsa, Eğer yetkisiz ve Ayakçılar tarafından emlakçının ekmeği gasp ediliyorsa, bunun sebebi mesleğine ve işine saygısı olmayan ve oy kullanmaya gitmeyi aptallık zanneden, kafayı kuma sokmayı erdemlik ve marifet gören ve hayvani içgüdüleri ile günü kurtarmaya bakan yaratıklar yüzünden sektör hak ettiği yere gelemiyor!...

Aslında fazla söze gerek yok: Şair ve Yazar Adnan YEŞİLTAŞ başkanın, kara kalem portresi üzerine kısaca söylenecek sözün özünü, yazmıştır. Benim daha fazla bir şey yazmama gerek var mı?

Adayların Aldığı Oylar:
Nizameddin AŞA 
: 493 
Adnan YELİŞTAŞ: 221 
Yahya UZUN       :  68
 
İstanbul Emlakçılar Odası Seçimleri 16 Ocak 2022 Tarihinde Gerçekleşti