Taşınmaz Ticareti Yönetmeliginde Deneyim ve Staj Şartı !

21 Mayıs 2024 Salı Yazan: Aziz Kaçmaz 1582 kişi okudu.
Ticaret Bakanlığının, Taşınmaz Ticareti Yönetmeliğinin Son Tebliğine Göre 14.05.2024 Tarihinden Önce Emlak Ofisi Açmış, Vergi ve Oda Kaydı Bulunan Emlak Ofisi Sahipleri 31.12.2024 Tarihine Kadar Baş Vurmaları Halinde Deneyim Şartı, Aranmayacak !

TÜRKİYE CUMHURİYETİ TİCARET BAKANLIĞINA                   21.05.2024
14.05.2024 tarihli resmi gazetede yayımlanmış bulunan Taşınmaz Ticareti, Yönetmeliği hakkında, ciddi kaygılar taşıdığımızı saygıyla Arz ederiz.
 
18.05.2024 günü müşterilerimin, kira kontratlarını tanzim ediyordum. Telefonum çaldı, açmadım Kontratı bitirmeye çalışıyordum, ama telefon ısrarla çalınca müşterilerim, Aziz bey önce telefonunuza bir bakın, biz bekleriz deyince, müşterilerime teşekkür ederek telefonu açtım.

Telefondaki şahıs, ‘’selamünaleyküm, Kaçmaz Emlak mı, diye sordu’’ Kaçmaz Emlak buyurun dedim. ‘’Abi sizin emlak bayiliğini verdiğinizi bildiğim için size sorayım dedim. Emlakçılıkta deneyim (STAJ) şartı kalkmış deniyor, doğru mu’’?

Doğrudur, ancak 14.05.2024 tarihinden önce ofis açmış ve maliyeye kaydını yaptırmış olan, sorumlu emlak danışmanları için 31.12.2024 tarihine kadar geçerlidir, dedim.

Ayetullah bey, ‘’abi benim aldığım duyumlara göre yeni emlak ofisi açacak olanlarda, yaralanabilir. Önümüzdeki hafta MYK seviye 5 sınavına gireceğim. Bugün bir ofis yeri kiraladım ve MYK belgemi aldıktan sonra ofisimi, 14.05.2024 tarihinden önce açmışım gibi maliyeye bildirince maliye ufak bir usulsüzlük cezası kesiyor, sonra vergi kaydımı yapacakmış.  

Vergi kaydım yapıldıktan sonra, bu yönetmelikten bende yararlanacakmışım’’ deyince, ama bu bir sahtekarlıktır, sahtekardan da emlakçı olmaz, deyip telefonu yüzüne kapattım…!
 
Mevcut Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği, emlak ofisi açmak isteyen önce bir emlak ofisinde eğitim durumuna göre 6 ay, yada 12 ay çalışsın, deneyim sahibi olsun ve sonra gelsin emlak ofisini açsın diyor.

Kaldı ki emlakçılık öyle 6 ayda, yada 12 ayda öğrenilebilecek bir iş değil…!
40 yıllık emlakçıyım, ve Türkiye genelinde 130 Franchise emlak ofisini yönetiyorum, ama hala emlakçılıkta eksiklerim var…!

Bir bilge diyor ki; ‘’Bildiğim bir şey varsa o da hiçbir şey bilmediğimdir.’’

Çalışmadan, zahmetsiz ve emeksiz bir şekilde Sorumlu Emlak Danışmanı olmaya çalışmak, kolaycılıktır, haksızlıktır, dolandırıcılıktır, başkalarının haklarını gasp etmektir, emlakçıya ve emlak sektörüne zarar vermektir, emlakçılığı ayağa düşürmektir, itibarsızlaştırmaktır.

Sayın bakanlığımızın, hileli bir şekilde yönetmeliği istismar ederek mesleğimize sızanlara karşı, önlem alacağını, umut ve arzu ediyoruz.  
Saygılarımızla

Aziz Kaçmaz
0532 212 13 91
kacmaz@kacmazemlak.com
Uğurmumcu Mah. Şeyhşamil Cad. Kadıköy
Aydınlar Sitesi C Blok No:26/ 3  Kartal İstanbul


 

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliginde Deneyim ve Staj Şartı !