Türkiye'de ev alan yabancılara, kaç ay oturma izni veriliyor ?

15 Mayıs 2013 Çarşamba Yazan: Aziz Kaçmaz 3883 kişi okudu.
Türkiye'de Ev alan yabancılara 6 ay oturma izni veriliyor. Türkiye'de gayrimenkul alan bir yabancıya en az 12 ay oturma izni verilmelidir. Yabancılar ülkemizde uzun süre oturamayacak ise neden gayrimenkul alsın? Biz zengin olalım diye mi emlak alacak ?

Oysa yabancılar ülkemizde uzun süre otururlarsa, oturdukları sürece, bakkaldan, süt alacaklar, yoğurt alacaklari pirinç alacaklar, salça alacaklar, makarna alacaklar, bal alacaklar, peynir alacaklar, un alacaklar, tuz alacaklar, yumurta alacaklar, yoğurt alacaklar.  Bakkaldan yiyecek, içecek ne varsa alacaklar değil mi ?

Peki bakkalda satılan bu ürün sektörü, sütçüleri, yoğurtçuları, yumurtacıları, salça üretenleri, makarnacıları, pirinç ekip biçenlerı, tuz üretenleri, uncuları, peynircileri, yumurtacıları, bal, reçel, çikolata, ekmek, pastacılar ve daha burada sayamayacağımız binlerce ürün satın alarak bu ülkenin insanına hiç mi bir karları dokunmayacdak ?    

Bu yabancılar hiç kebapçıya gitmeyecek mi?,  Hiç balıkçıya gitmeyecek mi?, Hiç pastaneye gitmeyecekler mi?,
Hiç kahvehaneye gitmeyecekler mi, Hiç taksiye, otobüse, minibüse binmeyecekler mi? Hiç tiyatroya, sinemaya gitmeyecekler mi ?

Yabancılar, ev aldıkları ülkede uzunca yaşadıkları taktirde, yiyecek, gezecek, yatacak, evini boyatacak, yorgan alacak, yatak alacak, ev eşyası alack, velhasıl ülkenin üretimine ve ekonomisine muazzam bir katma değer sağlayacaktır. 

İnsanımız bu vesileyle iş yapacak, para kazanacak, daha çok eleman çalıştıracak, daha çok iş olacak. Daha çok iş bulunacak, insanlar daha çok para kazanacak, mutlu olacaktır. Bu nedenledirki ülkemizde ev alacak bir yabancının mümkün oldukça uzun kalması sağlanmaıdır. 6 ay değil, olabiliyorsa 36 ay kalmasına izin verilsinki adam para harcayabilsin.
Kısa süre kalan biri para harcayamaz ki !

Sanıldığı gibi yabancılar ülkemizi işgale gelmiyor, oturmaya, yaşamaya bol güneşli bir yaşan sürmeye özelliklede hali vakti iyi olan kesim geliyor.
Gelişmiş ülkeler yabancılara mülk satışlarında ve ülkelerine yerleşmelerinde hiç bir sakınca görmedikleri gibi, hatta yabancıları özendirriyorlar teşvik  ediyorlar, kolaylık sağlıyorlar. Peki biz neden ve kimden korkuyoruz ? 
Yoksa biz o ileri ülkelerden daha mı akıllıyız ? 

 

Türkiye'de ev alan yabancılara, kaç ay oturma izni veriliyor ?