Türkiye'nin Ünlü Emlakçıları, Ne İstiyor ?

11 Şubat 2022 Cuma Yazan: Aziz Kaçmaz 1627 kişi okudu.
Türkiye'nin Ünlü Emlakçılarıda, Kanunumu İstiyorum Dedi ve Adnan Yeşiltaş'ın Başlattığı "Kanunumu İstiyorum" Kampanyasına Destek Verdi.

Türkiye'nin Ünlü Emlakçıları, Adnan Yeşiltaş'ın yıllardan beri slogan haline getirdiği, ''kanunumu istiyorum'' çalışmasına destek olmak üzere toplandı. Toplanan ünlü emlakçılar, sırasıyla: Adnan Yeşiltaş, Azmi Sarıbay, Resul Medin, Nazmi Yayla, Mehmet Bayraktar, Turgay Gültekin ve Metin Yeşil, Adnan Yeşiltaş'a gayretlerinden ve çabalarından dolayı teşekkürlerini ve desteklerini ifade ettiler ve kanunumu istiyorum dediler. 


Başkan Adnan Yeşiltaş yapmış olduğu açıklamasında ‘’ Her aydın yurttaş mesleğinin sorunlarıyla ilgilenmeli, her mesleğin de mutlaka bir kanunu olmalı. Bu noktadan hareketle, 1956 yılında kurulan İstanbul Umum Emlak Komisyoncuları Derneği’nin yönetime girdim. İstanbul Emlak Müşavirleri Derneği’nin kurucularından biri oldum. Meslek adına verilen mücadelenin yetersiz olduğu kanısına varınca, Emlak Müşavirleri Federasyonu bünyesinde Marmara Emlak Müşavirlerini kurup, kurucu başkan olarak  15 yıl boyunca çok sayıda önemli projelere imza attım.

Bu projelerden biri olan “Kanunumu İstiyorum” kampanyasını 2008 tarihinde başlatıp, ülke geneline yayılmasını sağladım. Söz konusu kampanya çerçevesinde büyük bir mutabakatla ortak hazırlanan Emlak Müşavirleri Yasa Tasarısı’nı Türkiye Büyük Millet Meclisine götürmeyi başardım. ‘’ ifadesini kullandı.

Sertifika Ağaları Engelledi

''Türkiye'de bir ilk olan bu kampanya ne yazık ki, sertifika ağalarının (yıllardır kendilerine inanan, güvenen aidat verenlere sertifika satanlar) çabaları sonunda üst komisyona gidemeden engellendi.  Buna rağmen bıkıp usanmadan mücadeleye devam ettim. Nitekim 2018’de İstanbul Emlak Odasına Başkan adayı olarak yollara düşüp olup bitenleri meslektaşlarıma anlattım.” dedi.

Mesleki Kanun Zorunluluk ”Artık yabancı emlak firmaları gibi güçlenip, kurumsal bir yapıya kavuşmamız gerektiğine inanıyorum. Yerel emlak markalarının ayakta kalmasını çok önemsiyorum. Bunu yolunun da bir kanuna kavuşmaktan geçtiğini biliyorum. Kanuna kavuşmamız halinde, mesleğimizin daha itibarlı hale geleceği gün gibi aşikar…

Sektörde halen düzeltilmesi gereken hatalar, yapılması gereken işler var. Ben de azim ve kararlılıkla 2022 Şubat ayında yapılan, İstanbul Emlak Odası Başkanlığı’na aday oldum. Her fırsat ve koşulda mücadelemizden vazgeçmedim, vazgeçmeyeceğim ifadelerini kullandı. 



 

 

 

Türkiye'nin Ünlü Emlakçıları, Ne İstiyor ?