İpotekli Tapu Satış İşlemi, Nasıl Yapılıyor ?

İpotekli Tapu Satış İşlemi, Nasıl Yapılıyor ?
22.07.2017 Yazan: Aziz Kaçmaz Aziz Kaçmaz 8270 kişi okudu
Günümüzde peşin parası da olsa, alıcılar mutlaka konut kredisi kullanırlar. 100 satışın 99,9 ‘u mutlaka kredi kullanarak alır, ama konut kredisi, ama tüketici kredisi kullanılıyor.

Tapu Daireleri Alıcıya Yalan Söyletiyor!!
Nasıl mı ?

Bir gün tapuda satış yapacağız, tapu memuru alıcıyı satıcıyı çağırdı bende yanlarındayım. Memurun hemen arkasında ve tavanda Alıcı ve Satıcıya yönlendirilmiş, yapılan işlemi kayıt altına alan birde kamera mevcut.

Memur, satıcıya dönerek Mehmet bey siz dairenizi şu bedelle Muhsin beye sattınız, paranızın tamamını sayarak teslim aldınız, hiçbir hak ve alacağınızın kalmadığını, ayrıca bu işleme ile ilgili sorumluluğunuza daire bilgileri de okuduğunuza anladığınıza dair okudum anladım deyip imzalayın deyince, Satıcı ben paramı daha sayıp almadım, satış gerçekleştikten ve ipotek konduktan sonra bankaya gideceğiz o zaman paramı sayıp alacağım.

Memur işin orası beni ilgilendirmez paramı saydım aldım demezsen işleminizi yapamam deyince, Satıcı kardeşim siz bana yalan söyletiyorsunuz, ben sayıp almadığım parayı sayıp aldım dersem yalan söylemiş olurum. Ben hacı bir adamım bu yaştan sonra yalan söyleyemem deyince, memur çıkın dışarı işleminizi yapamam ve başka bir işleme başladı.

Biz dışarıda hacıyı ikna edemeyince, tapu senedini aldı kaporayıda iade etti çekti gitti. Alıcıya yolda yetiştik, alıp yapı kredi götürdüm. Vadeli hesaptan hacı dayıya bir hesap açtık parayı hesabına yatırdık cüzdanını cebine koydu ve işte şimdi paramı aldım derim dedi…

Oysa memurun önündeki işlem dosyasında kredili bir satış olduğunu memurda biliyor. Şu şekilde soru yöneltemez miydi: Mehmet bey dairenizi şu bedelle Muhsin beye sattınız, şu kadarını elden peşin aldınız, şu kadarınıda konut kredisi kullanıldığı içişn şimdei satışınızın ardından krediyi veren banka yetkilisi banka ipotek tesisinden sonra ilgili şubeye giderek bakiye alacağınızı banka şubesinden alacaksınız şeklinde bir cümle kuramazmıydı, doğrusuda bu değilmiydi? 
Saygılar
Aziz Kaçmaz

 

...............................................

EMLAK  BAYİLİK ÜCRETİ  AYLIK: 1.500  TL

Bayilik & Franchise için,
HEMEN ARAYIN :
Remziye OCAK: 0546 544 64 17
Aziz KAÇMAZ  : 0532 212 13 91 

Adres: Uğurmumcu Mah. Şeyh Şamil Cad. Kadıköy Aydınlar C-blok No: 26/3 Kartal / İstanbul

Makaleye Yapılan Yorumlar
Lütfi Taylan 26.03.2020
Sayın kaçmaz,

Satıcının satış bedelini almadanda tapuda satış
Yapabilir veya satış senedine 3 ay sonra
Satış bedelini Alacağınıda dair yazı yazdırabilir,çünki kanunda para alınmadan tapuda Satışı yapılamaz diye bir kanun yoktur, hiçbir tapu Memuru bu tip işlemle uğraşmak istemediği için satış bedelini alıp almadığını sorup dosyayı kapatmak istemektedir,