Kat Mülkiyeti Nedir ?

Kat Mülkiyeti Nedir ?
22.12.2010 Yazan: Aziz Kaçmaz Aziz Kaçmaz 15596 kişi okudu
Kat mülkiyeti, imarlı bir arsanın imar durumuna uygun, bir şekilde projelendirilen, yapı projesinin, ilgili belediyenin imar müdürlüğü tarafından onaylandıktan sonra, inşaat yapımına başlanır ve inşaat onaylı projeye sadık kalmak suretiyle yapılarak,

Kat mülkiyeti, imarlı bir arsanın imar durumuna uygun, bir şekilde projelendirilen, yapı projesinin, ilgili belediyenin imar müdürlüğü tarafından onaylandıktan sonra, inşaat yapımına başlanır ve inşaat onaylı projeye sadık kalmak suretiyle yapılarak, bitirilir akabinde belediyeye müracaat edildiğinde, belediye inşaatı yerinde inceler ve onaylı projesine uygun yapılıp bitirilmiş ise iskan belgesini tanzim eder ve inşaatın ilgilisine verir.

İnşaat ilgilisi de bu belge ile tapu dairesine giderek eğer daha evvel bağımsız bölümler için kat irtifakı tapuları çıkarmış ise bu tapuları da yanına alarak tapu dairesine gider. Ayrıca inşaatta çalıştırdığı çalışanların SSK pirim borçlarının ödendiğine dair SSK dan almış olduğu pirim borcu yoktur. Yazısı ile tapu dairesine baş vurması ve diğer iskan harçlarını da ödemesi halinde bağımsız bölümlerin,  Kat mülkiyet tapularını almış olacaktır. Kat mülkiyet tapusu demek o yapının yada o bağımsız bölümün imar yasalarına uygun yapılmış, kusursuz bir yapı veya kusursuz bir bağımsız bölüm anlamına gelir. 

Aziz Kaçmaz 

kacmaz@kacmazemlak.com

Makaleye Yapılan Yorumlar