Uzmanına Sorun

Tapu senedi üzerinden arsa payı, hesaplaması yapamadım

Tapu senedi üzerinden arsa payı, hesaplaması yapamadım
26 Ağustos 2016 Cuma 17881 kişi okudu
Tapuda arsa payı, hesaplamasını yapamadım. Verilen formüllere uymuyor yazan değerler lütfen yardımcı olur musunuz. Yüz ölçümü : 1315,00 m2 Arsa payı: 78/1315 Dairenin net m2 kaçtır acaba

Soru: Tapuda arsa payı, hesaplamasını yapamadım. Verilen formüllere uymuyor yazan değerler lütfen yardımcı olur musunuz. Yüz ölçümü : 1315,00 m2 Arsa payı: 78/1315 Dairenin net m2 kaçtır acaba

BÜNYAMİN KURT

Cevap:

Bünyamin bey merhaba,
Yazılarımı iyi okursanız, bende sizin gibi Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden şikayetçiyim. Tapu ve Kadastro tapu senetleri üzerine öyle formül gibi yazılar yazacağına, Gayrimenkullerin bürüt ve net m2 karelerini ve ayrıca bu bağımsız bölüme isabet edecek arsa paylarını, net bir şekilde yazdırabilir. Ama devletin ve onu temsil eden bürokrasinin çokta umrunda değil vatandaşın sıkıntı çekmesi ve aldatılması !

Ama ben sırası geldikçe bu konuyu irdeliyorum ve irdelemeye devam edeceğim. Dikkat ederseniz, bu konuyu benden başka Türkiye'de dile getiren bir allahın kulu yok.!  Arslanlar gibi Türkiye genelinde 250.000 emlakçı olduğu söyleniyor. Kafayı kuma sokmuşlar ne yaptıkları işten, nede dünyadan haberleri yok.! Hiç birinden bu konuda bir itiraz yada bir öneri görüyormusunuz ? Çünkü yaptıkları işin bilincinde değiller. Hele şu emlak değerleme uzmanlarına ne dersiniz ? İsmi üzerinde emlak değerleme uzmanı! Peki onlar neden sesini çıkarmıyor ? Çünkü o hazretlerde yaptıkları işten bi haberler !

Sonuç olarak Tapu senedindeki bilgilerle dairenizin, dükkanınızın, villanızın, net yada bürüt metre karesini öğrenemezsiniz. Bağımsız bölüm net veya bürüt metre karesini ancak projesine bakarak öğrenebilirsiniz.

Yukarıda tapu senedinizden verdiğiniz bilgilerle ancak dairenize, bağımsız bölümünüze düşen arsa payınızı öğrenebilirsiniz Örnek: 1.315 m2 / 1.315 x 78 = 78 m2 arsa payınız bulunuyor. Yani 1.315 m2 arsanın, 78 m2 karesi sizindir. 
Saygılarımla

Aziz Kaçmaz

Uzmanına Sorun