Uzmanına Sorun

Dubleks daireyi iki bağımsız bölüm yapılırsa elektriği ayrılırmı

Dubleks daireyi iki bağımsız bölüm yapılırsa elektriği ayrılırmı
17 Mart 2017 Cuma 33789 kişi okudu
Selamlar benim sorunum İçerenköy'de binamızla ilgili. Binayı 1998 yılında Kadıköy belediyesinden alınan ruhsatla yaptık. Yükseklik Haş 9.3 kat birde dubleks daire var. Elektrik, Su abonelikleri var. O zaman iskan ihtiyacımız yoktu. Şimdi ev büyük çatı ka

Soru: Selamlar benim sorunum İçerenköy'de binamızla ilgili. Binayı 1998 yılında Kadıköy belediyesinden alınan ruhsatla yaptık. Yükseklik Haş 9.3 kat birde dubleks daire var. Elektrik, Su abonelikleri var. O zaman iskan ihtiyacımız yoktu. Şimdi ev büyük çatı katını ilaveler ile yaşam alanı haline getirdik. Alt katı kiraya vermek istiyorum. Ama elektrik su için iskan istiyorlar. Almam imkansız. Sorularım şunlar: 1.yapım tarihi itibarıyla geriye yasal bir hak var mı? 2.Süzme saat kullanma durumu nedir.

ömer çakır

Cevap:

Ömer bey merhaba,
Suyunuz ve Elaktriğiniz, zaten ferdileştirilmiş durumdadır. Ancak siz, imar yasalarını arkadan dolanmaya ve yeni kaçak bağımsız bölümler oluşturmaya çalışıyor ve bunların elektrik ve suyunu ferdileştirmek istiyorsunuz. Maalesef bu mümkün değildir, ayrıca takacağınız süzme sayaçların da yasal bir tarafı yoktur. Onları ancak kaçak takabilirsiniz. Kiraya vereceğiniz kişi süzme sayaçları kabul ederse, sorun yaşamazsınız. Kiracı süzme sayaçları kabul etmezse, yapacağınız bir şey yok.!
Saygılar   

Aziz Kaçmaz

Uzmanına Sorun