Uzmanına Sorun

Dükkan Daireye Dönüştürülebilir mi ?

Dükkan Daireye Dönüştürülebilir mi ?
26 Ekim 2015 Pazartesi 2295 kişi okudu
Öncelikle merhaba, abim benim yaş 25 ve Diyarbakır'da oturuyorum. Size şöyle bir sorum olacak, malum iş sıkıntısı günümüzde azalma göstermesi gerekirken aksine fazlalaşıyor. Bende dükan tapulu 250 metrelik bir dükanın 120 meterisini aldım ve iki tane dai

Soru: Öncelikle merhaba, abim benim yaş 25 ve Diyarbakır'da oturuyorum. Size şöyle bir sorum olacak, malum iş sıkıntısı günümüzde azalma göstermesi gerekirken aksine fazlalaşıyor. Bende dükan tapulu 250 metrelik bir dükanın 120 meterisini aldım ve iki tane daire yaptım. Dükkan hiseli yarın öbür gün bana ne gibi bir sorun çıkartır ?

ibrahim kavut

Cevap:

İbrahim bey merhaba,
Dükkanın yarı hissesini alıp 2 adet daire yaptığınızı yazıyorsunuz; öncelikle hayırlı olsun. Ancak yapmış olduğunuz dairelerin su ve elektrikleri işyeri tarifesinden ücretlendirilir. Satarken ancak dükkan olarak satabilirsiniz ve konut kredisi kullandıramazsınız.
Oturduğunuz ve kiraya verdiğiniz sürece bir sıkıntı olmaz. Ancak su, elektrik, doğalgaz da bir sıkıntı olmazsa, başka bir sıkıntı söz konusu olmaz, ancak yatırım için karlı bir iş yapmışsınız diyemem.
Saygılarımla
  

Aziz Kaçmaz
Etiketler:

Uzmanına Sorun