Uzmanına Sorun

Hisseli Arsa Payıma, Tek Tapu Alabilir Miyim ?

Hisseli Arsa Payıma, Tek Tapu Alabilir Miyim ?
29 Mart 2016 Salı 6419 kişi okudu
Merhaba aziz bey, benim hisseli olduğum 890m2 bi arsamiz var.bunun yarisi yani 445m2 si brnim .ben burayi satmam için kendi hissemi almam lazim tek tapu olarak alabilirmiyim hisseli olduğu için şu an satsmıyorum.bana bu konuda yardimci olursaniz sevinir

Soru: Merhaba aziz bey, benim hisseli olduğum 890m2 bi arsamiz var.bunun yarisi yani 445m2 si brnim .ben burayi satmam için kendi hissemi almam lazim tek tapu olarak alabilirmiyim hisseli olduğu için şu an satsmıyorum.bana bu konuda yardimci olursaniz sevinirim. Teşekkürler.

Murat kuyu

Cevap:

Murat bey merhaba,
Mallesef hisseli arsanızı bölerek, müstakil parsel tapusu alamazsınız, Arsa payınızı satabilirsiniz, ancak değerine satılmaz.
Değerine satmak istiyorsanız, o halde ya al ya ver yapacaksını ki ancak o zaman değerine satılır. Ortağınız buna yanaşmazsa izaleyi şuyu davası açarak, yani ortaklığın giderilmesi davası açarak mahkeme arsayı açık artırmaya çıkarırı sizde, ortağınızda, üçüncü şahıslarda artırmaya katılır kim çok para verirse arsa ona satılır. Böylece arsanızı değerinde satmış olacaksınız.
Bu şekilde satarsanız yarı değerine bile alıcı çıkmaz ! 
Saygıler


 

Aziz Kaçmaz

Uzmanına Sorun