Uzmanına Sorun

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, nasıl olmalı ?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, nasıl olmalı ?
12 Aralık 2016 Pazartesi 3126 kişi okudu
iyi çalışmalar benimde size bir sorum olucak gelişmekte olan bir semtte müstakil evim var ve tapuda 47m2 arsa olarak geçiyor geçende bir mütahit gelip oldugum yere yan komşularımlada anlaşarak bina yapmak istedigini hata projenin hazır olup hemen noterden

Soru: iyi çalışmalar benimde size bir sorum olucak gelişmekte olan bir semtte müstakil evim var ve tapuda 47m2 arsa olarak geçiyor geçende bir mütahit gelip oldugum yere yan komşularımlada anlaşarak bina yapmak istedigini hata projenin hazır olup hemen noterden anlaşma imzalayıp inşaata başlamak istedigini ve yüzde elli,yüzde elli verecegini ve bana yapmış oldugu hesaba göre bir tane 70m2 1+1 düştügünü söylüyor benim bu konularla ilgili hiç bilgim yok toplamda 36 daire yapçagını söylüyor acaba gerçekten bana bir tane 70m2 1+1 mi düşüyor toplamda 5 ve ya 6 eviz.ŞİMDİDEN VERİCEGİNİZ CEVAP İÇİN TEŞEKÜRLER

Murat Meriç

Cevap:

Muratbey merhaba 
Arsa payınızın 47 m2 olduğunu belirtmişsiniz. Bu bilgiler çerçevesinde verebileceğim bilgi, taktir edersinizki sınırlı olacaktır.
Müteahidin yüzde 50 ( %50)  teklif verdiğinizi buna mukabil 70 m2 brüt inşaat vereceğini teklif ediyor.
70 + 70 = 140 m2 inşaat demektir. Yani 47 m2 arsanıza verilecek inşaat oranı yaklaşık Kaks: ( Emsal) 3  olduğunu gösteriyor.
Bu inşaat oranı sizi tatmin ediyorsa sorun yoktur.

Dikkat etmeniz gereken kat karşılığı inşaat sözleşmesinin teknik şartnamelerin, iyi anlayıp ondan sonra imzalamanız gerekir.
Ya çok iyi bir emlak uzmanı aracılığı ile yada bir avukat aracılığı ile katkarşılığı sözleşmesinin hazırlanarak dikkatli okuyup anlayıp ondan sonra imzalamanızı öneririm.
Saygılarımla
 

Aziz Kaçmaz
Etiketler:

Uzmanına Sorun